Rederij KEES naar de Amsterdamse haven

De Amsterdamse haven heeft er een speciale gast bij. Rederij KEES heeft een loods in gebruik genomen op de Nieuwe Hemweg. Naast de loods krijgt de rederij door middel van een ontheffing ook de kans om te laden en te lossen met hun schip ‘de IJzeren Hein’.

Rederij KEES is opgericht in augustus 2013 en vervoert goederen over land en water. Dit gebeurt via elektrische schuiten, wagens op biogas en kleine elektrische vrachtwagens. Schoon en stil. Een deel van hun klantenkring bestaat uit typisch Amsterdamse ondernemers zoals; Brouwerij Troost, Stach en de Bierkoning.

Havenbedrijf Amsterdam is blij met de komst van Rederij KEES. Kim Borgmann, Accountmanager Havenbedrijf Amsterdam: ’Rederij KEES is een prachtig bedrijf en wij zijn dan ook blij dat we een plekje voor het bedrijf hebben kunnen vinden in onze haven.’

De ligplaatsen in de Amsterdamse haven zijn schaars en nadrukkelijk bedoeld voor schepen met havengerelateerde activiteiten. Een schip kan dus niet zomaar een ligplaats reserveren. Havenbedrijf Amsterdam wilde toch graag helpen en daarom is gekeken naar wat dan wél mogelijk was. De oplossing: een ontheffing om te laden en te lossen. De elektrische goederenschuiten blijven op de huidige locatie, het Food Center, maar zij kunnen nu wel heen en weer naar de nieuwe loods om goederen op te halen of weg te brengen.Jan Morren van Rederij KEES is tevreden met deze oplossing. ‘Wij werken graag samen en zijn blij met onze nieuwe plek in de Amsterdamse haven. De haven en stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en deze nieuwe vestiging is daar weer een mooi voorbeeld van’.